15-08-2023 - admin

TESSTED: Qlique Bar Bistro Amsterdam

Qlique Bar Bistro Amsterdam

Zo kom je als Bos en Lommer-meisje nooit in de Pijp en zo kom je er twee keer in één week. Prikte ik er onlangs nog een vorkje ter ere van de opening van de tweede Libertine vestiging. Afgelopen weekend nodigde Qlique Bar Bistro me uit om hun vernieuwde kaart te komen uitproberen. Voor het nieuwe menu heeft het mediterrane restaurant het Zuid-Europese karakter nog ietsje verder aangescherpt en daar mochten wij van alles van komen Tes(s)ten.

Qlique Bar Bistro Amsterdam

Net buiten de drukte van het centrum van de Pijp en het Marie Heineken plein namen we onder de donkerblauwe luifel plaats op de Parijse stoeltjes, perfect beschut voor een zomerse avond met een stevig briesje. Mediterrane vakantie vibes na twee weken Italië; uit en thuis tegelijk. Vriendlief probeerde de – volgens het personeel – befaamde eendenkroketjes, terwijl ik me onder het genot van mijn focaccia met pesto terug in Ligurië waande. Witte huiswijn erbij; het Middellandse Zee-gevoel in de Pijp.

Ik bleef op de veggie tour en bestelde zowel de geroosterde bloemkoolroosjes als de auberginesteak; allebei een plaatje om te zien en met heel uiteenlopende smaken. Kon ikzelf groente maar zo verrassend smaakvol bereiden. De man koos voor iberico bellota met stracciatella en (opnieuw) eend als hoofdgerecht.

Qlique Bar Bistro Amsterdam

Voor visliefhebbers staat er een interessante asperges & bimi met mosselen en garnalen op de kaart. Ook ben ik nog benieuwd naar de gekonfijte knolselderij met selderij en limoncello. Maar met ons buikje rond en een keur aan smaken achter de kiezen sprongen we rond tien uur, toen een nieuwe lichting gasten op het terras neerstreek voor al het lekkers van de cocktailkaart, weer op de fiets.

In september bestaat Qlique alweer twee jaar, extra reden om er eens langs te gaan. In ieder geval een nieuwe hotspot voor op ons lijstje. Volgens mij qliquete het wel tussen ons.

Qlique Bar Bistro, Quellijnstraat 104, Amsterdam

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved