25-05-2022 - admin

Timberland lanceert unisex eco capsule collectie

Timberland Earthkeepers® by RÆBURN collectie

Timberland is natuurlijk bekend uit de nineties en de iconische gele laars, die Yasmine en ik jaren geleden samen droegen, maar het label heeft inmiddels grote stappen gemaakt richting duurzaamheid met eco-innovatieve materialen. Zo lanceert Timberland voor SS22 wereldwijd de nieuwste Earthkeepers® by RÆBURN-collectie, met als hoogtepunten de GreenStride™ Edge Hikers en een gedurfde unisex kledingcapsule.

Earthkeepers® by RÆBURN is de meest eco-innovatieve collectie van het merk. Voor wie er op technisch vlak meer over wil weten: de collectie, ontworpen door Christopher Raeburn wordt aangeboden in een zacht en natuurlijk palet met oranje accenten en bevat GreenStride™ comfortzolen op biobasis, ongeverfde kledingstukken, ReBOTL™-stof gemaakt van gerecycled plastic en Tencel™ x Refibra™-stof gemaakt van verantwoord gewonnen houtpulp en gerecycled katoen. Het resultaat: een toffe mix van stoere unisex items in een zacht en fashion verantwoord palet. I like!

De minimale ontwerpbenadering van de SS22 Earthkeepers® by RÆBURN-collectie betekent een minimale impact op de natuur, waarbij de nadruk ligt op het essentiële en je ‘niet meer neemt dan je nodig hebt’.

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved