10-04-2013 - admin

WE WILL RO(C)K YOU

Rokjesdag Tessted

Eerste zonnestraaltjes
Dit weekend liet de zon zich eindelijk zien en voelde het voor het eerst een beetje als lente. Op zich goed nieuws, ik kan niet wachten tot ik mijn winterjas aan de wilgen mag hangen. Alleen één nadeel: bij de eerste zonnestraaltjes gaan de mannenhartjes sneller kloppen en wordt er door de heren enkel nog uitgekeken naar één ding: rokjesdag.

Roze Bril
“Die ene dag in het voorjaar, dat alle vrouwen als bij toverslag ineens een rok dragen, met daaronder blote benen”, aldus bedenker Martin Bril. Nu mag ik graag een rokje dragen, maar zo eenvoudig gaat het er bij mij (en mijn vriendinnen) niet aan toe. Laat dat toverstafje maar weg en zet die roze Bril ook even af. Want denk maar niet dat, wanneer het zonnetje doorbreekt, wij een uur later spontaan in een bloemenrokje op ’t terras kunnen neerstrijken.

Geen showtime
Nee, mocht de temperatuur plots richting de twintig gaan, dan is het nog lang geen showtime voor onze ontblote onderdanen. Er moet geharst, gescrubt, geschoren, gebronsd en gesmeerd worden voor die grauwe melkflessen enigszins toonbaar zijn. Daar gaan dágen van plannen en gedisciplineerde uurtjes in de badkamer aan vooraf.

Spijkerbroekmoe
Maar onze mannen zijn spijkerbroekmoe en klagen steen aan been, dus worden we al maandenlang vriendelijk doch dringend verzocht ons eens in een frivool rokje of zwierig jurkje te steken. Hij: “Trek toch gewoon een rokje aan en laat de zon het werk doen.” Bij ons breekt blinde paniek uit. Eigenlijk hebben we minimaal vijf achtereenvolgende warme dagen nodig voor het ultieme scrub-, scheer- en zelfbruiningswerk. Bovendien.. bruin van de échte zon?!?

Vaste prik
Misschien moeten we rokjesdag gewoon een vaste datum (ik zeg: half juli) geven. Zijn we meteen van al dat gezeik af. Gegarandeerd goed weer (nou ja….), die mannen weten waar ze aan toe zijn en wij kunnen onze pootjes zonder al te veel stress tijdig rokklaar maken.

Killer legs
Leuk bedacht hoor zo’n spontane rokjesdag, maar een paar killer legs (want dat zijn het uiteindelijk toch wel) tover je niet zomaar tevoorschijn. Nog even op een houtje bijten dus mannen (en niet voortijdig de benen nemen), maar dan heb je straks ook wel écht wat. Let op mijn woorden; we will ro(c)k you!

(Eerder gepubliceerd op LINDA. Mode)

 

 

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved