01-02-2022 - admin

Zo organiseer je de perfecte thuisdate


Inmiddels two years in, heb ik mijn fair share ‘daten tijdens de lockdown’ gehad. Ideaal is het natuurlijk niet; na een paar wandeldates is de lol er wel af en wil je ook eens laten zien wat je onder je slaapzakjas draagt. Dus wanneer alle restaurants dicht zijn, wordt het thuis restaurantje spelen. Zo organiseer je de perfecte thuisdate voor een romantische get together of gewoon een gezellig avondje met vrienden.

Team work
Je kunt de ander natuurlijk compleet verrassen, maar leuker vind ik het om samen tot een gerechtje/recept te komen. Zo kun je meteen zien of de ander je goed aanvult en ook een beetje eigen initiatief neemt. Team work makes the dream work. Kies bij voorkeur iets waarvoor je niet de hele avond in de keuken hoeft te staan en wat niet echt kan mislukken. Tijdens jullie gezamenlijke, effortless kooksessie heb je al meteen een goed bonding moment. Daarna kan de quality time beginnen. Aan tafel!

Samen proosten
Maak het extra romantisch door een lekkere drank in huis te halen. Kijk wat er goed past bij het gerecht dat jullie gaan maken of kies iets verrassends dat jullie beide nog niet eerder op hebben. En natuurlijk hoeft een fancy drankje of cocktail niet per se alcohol te bevatten.

In the mood
Je gaat natuurlijk niet zomaar aan de eettafel zitten zoals je dat iedere dag doet. Kleed de tafel extra mooi aan voor je date. Een wit tafelkleed zorgt al direct voor restaurant vibes. Mooi bestek en luxe servies erbij en het net is alsof je in je lievelingstent zit. Je kunt ook kaarsen bestellen en deze op tafel en verspreid door de eetkamer neerzetten. Ik hou doorgaans van veel en fel licht, maar tijdens een date zijn kaarsen toch wel de ultieme sfeerbepaler. Je kunt kiezen voor klassieke dinerkaarsen, maar natuurlijk ook voor stompkaarsen en waxinelichtjes in een mooie houder. Diner by candle light!

Perfecte playlist
Een beetje achtergrondmuziek is wel prettig en laat mijn Grabbelton op Spotify zich daar nu perfect voor lenen. H.E.R., Khalid en 6Lack op de achtergrond en ik ben op goede vibes! Veel restaurants hebben overigens ook hun eigen openbare playlists. Leuk als je echt in een bepaalde stemming wilt komen en je thema-avondje 360 door wilt pakken.

Ben je niet zo’n goede chef of heb je geen zin om wéér naar de supermarkt te gaan? Support your locals en bestel jullie avondeten bij je favoriete restaurant. Veel horeca ondernemers hebben het momenteel moeilijk en kunnen jouw support gebruiken. Zo weet je zeker dat het eten niet kan mislukken en waan je je aan je eigen eettafel in een 5-sterren restaurant.

Bon appetit & vooral veel plezier!

 

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved