08-03-2018 - admin

Barbie & More Role Models

Barbie smIn aanloop naar International Women’s Day start Barbie vandaag in samenwerking met Olcay Gulsen een campagne over het belang van rolmodellen. 79% van de meisjes in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar uit Nederland heeft een rolmodel, daarentegen geeft 77% van de volwassen vrouwen aan géén rolmodel (meer) te hebben. Wanneer houden meisjes op te bewonderen? Als onderdeel van de introductie van veertien nieuwe ‘sheroes’ -Barbie-poppen waarvoor inspirerende vrouwen model hebben gestaan- deed PanelWizard in opdracht van Mattel onderzoek onder 1000 vrouwen en meisjes in Nederland naar het belang van rolmodellen.

Zelfvertrouwen
Bijna 80% van de meisjes in Nederland heeft een rolmodel, maar het percentage volwassen vrouwen met een rolmodel ligt met slechts 23% een stuk lager. Wat vrouwen het meest in elkaar bewonderen is zelfvertrouwen, daarna komt doorzettingsvermogen, gevolgd door sociale capaciteiten. En hoewel bijna de helft een goed gevoel over zichzelf zou krijgen als ze wist dat ze voor iemand anders een rolmodel is, heeft slechts 27% van de vrouwen die een rolmodel hebben haar eigen rolmodel verteld dat ze haar bewondert. De ambitie om elkaar meer te bewonderen is er wel,  78% vindt dat vrouwen elkaar onderling vaker zouden moeten complimenteren. Voor 68% van de meisjes in Nederland helpt haar rolmodel om zich voor te stellen wat ze allemaal kan bereiken.”

#MoreRoleModels
Als onderdeel van de introductie van een reeks nieuwe sheroes, verscheen onderstaande video waarin Olcay Gulsen in gesprek gaat met jonge meisjes over hun rolmodel. Met de hashtag #MoreRoleModels wordt gepleit voor meer positieve vrouwelijke rolmodellen, Barbie roept op om met deze # te delen wie jouw rolmodel is.

Sheroes
In 2015 introduceerde Barbie de eerste “shero”-poppen in het evenbeeld van vrouwelijke inspirators die de weg vrijmaken voor de volgende generatie, zoals Olympisch schermster Ibtihaj Muhammad die als eerste Amerikaanse een Olympische medaille won in Hijab. En plussize model Ashley Graham die symbool staat voor het verleggen van grenzen in de mode industrie met een boodschap van zelfacceptatie en female empowerment.  Vandaag voegt het merk nog eens veertien inspirerende internationale namen toe aan de reeks. Met de introductie vraagt het merk aandacht voor het belang van positieve vrouwelijke rolmodellen.

 

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved