24-03-2016 - admin

11 x bar cart styling tips

bar cart 2 sm bar cart 3 sm   bar cart 7 sm bar cart 8 sm bar cart sm
Voor in de woonkamer of een gezellig kantoorhoekje; de bar cart is al lange tijd mijn favo interior piece. Helaas alleen moeilijk te verkrijgen. Afgelopen jaar tikte ik een fijn exemplaar op de kop, maar toen vriendlief rond de feestdagen besloot om met die volgeladen drankkar aan de wandel te gaan, ging het mis. Glasplaat kapot en onvervangbaar. Sindsdien weer naarstig op zoek naar een nieuw exemplaar, maar aan die zoektocht kwam afgelopen maandag gelukkig een einde. Na wat marktplaatsmailtjes kon ik in het pittoreske Stoutenburg bovenstaande vintage theekar ophalen. Is het geen plaatje? Hij heeft inmiddels een mooi plekje op TESSTED HQ (drankjes binnen handbereik), terwijl ik on the hunt blijf voor de beste bar cart accessoires, de knapste cocktailglazen en meest fotogenieke drankflesjes.

Ook een gezellig hoekje creëren op drankkar of dressoir? Neem onderstaande 11 bar cart stylingtips ter harte.

1 Eén geheel
Kleed je bar cart aan vanuit een bepaald(e) thema of stijl. Zo zorg je dat het een passend geheel wordt. In mijn geval was dit zacht roze in combinatie met goud.

2. Ga voor goud
Gouden accessoires geven je bar cart in een handomdraai een extra chique uitstraling. Laat het goud terugkomen in allerlei onderdelen; van je flesjes tot de rietjes.

3. Trendy (tropisch) thema
Voeg on trend items toe in de vorm van bijvoorbeeld een ananas, palmboom of panter. Denk aan schaaltjes, kaarsen of potjes. Hoe exotische en tropischer, hoe beter.

4. De bloemetjes binnen
Voeg een subtiel boeketje bloemen toe in een vaas passend bij je thema. Echt of namaak, dat maakt niet uit. Je bar cart bloeit er hoe dan ook van op.

5. Knap verpakt
Ga op zoek naar originele drankblikjes of flessen. Vermijd de al te gangbare, standaard verpakkingen en zoek juist naar exclusievere drankjes. Een onbekende geïmporteerde tonic bijvoorbeeld of juist een Amsterdamse gin. Old skool verpakkingen met ouderwetse labels en etiketten doen het ook altijd goed.

6. Kristalhelder
Knap kristal geeft je bar cart een klassieke en extra luxe touch. Denk aan een kristallen karaf, maar ook whiskey of wijnglazen met kristaldetail.

7. Boekje erbij
Geef je wagen een fashion twist in de vorm van één of meerdere mode/koffietabelboeken. Bij voorkeur met een coverkleur die past binnen je overkoepelende thema.

8. Details matter
Besteed aandacht aan de details. Behalve bovengenoemde accessoires valt of staat het geheel ook met de keuze voor (papieren) rietjes, roerstaafjes, olijfprikkers en kurkdoppen.

9. Antiek appeal
Voeg een antiek item toe om dat ultieme nostalgische gevoel op te roepen. In mijn geval koos ik voor een gouden klok die ik van mijn oma heb geërfd.

10. Fris en fruitig
Net als bloemen doen ook vruchten het goed op een bar cart. Ze voegen een fijne dosis kleur toe en doen tijdens dranksessies meteen dienst als cocktailingrediënt.

11. Goed gek(l)eurd
Voeg kleur toe. Uiteraard hebben je blikjes en flesjes allemaal hun eigen kleur, maar met bepaalde elementen als fruit en bloemen in een (knal)kleur springt je kar er nog meer uit.

Cheers!

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved