23-06-2023 - admin

3 zomer ‘trends’ om je op te verheugen

Bron: Fendi

Mijn échte winterjassen liggen krap een week in de berging, maar het is dan toch echt zo ver. Summer is here! Misschien eens tijd Tess, om in de zomertrends te duiken. Hoewel, trends.. laten we het stijlen noemen om ver weg te blijven van de ‘fast fashion’ vibes. Want we kopen al lang niet meer elk seizoen alleen maar het nieuwste van het nieuwste. We kiezen steeds vaker voor investment pieces, gemaakt om lang mee te gaan. Bovendien raken onze looks/stijltjes veel minder snel uit de mode. Anything goes zou ik willen zeggen, want ik kijk mijn ogen uit en een rondje centrum voelt als één grote catwalk show met invloeden van de roaring twenties tot Y2K. Als ik een mode-advies zou moeten geven is het dan ook ‘You do you’ en trek je niks aan van andermans opinie. Wil je toch ook graag weten wat er op fashion gebied buzzing is? Dan zijn er wat mij betreft 3 stijlen die eruit springen.

1. Doorschijnend

Zorg maar dat je je beste ondergoed aantrekt, want de zomermode is transparant. Onder meer geïnspireerd door Fendi dragen we midi en maxi jurken van doorschijnende materialen. Of dat nu een jurk van een fijne gebreide stof is of van een zwaarder metallic mesh materiaal; er is niets mis met een knap behaatje of sexy slip shining through.

2. Meerminesque

Wie de blauwe loper van The Little Mermaid première heeft bewonderd, is geïnspireerd voor het hele nieuwe seizoen. Van een kleurenpallet met lavendel-, roze-, blauw- en turquoisetinten tot glimmende en glinsterende materialen, van jurken met haast meerminesque staarten tot bikinitops om in uit eten te gaan en van giga parels om je nek tot reuzeslakkenhuizen in je oren; in de stijl van Ariël’s onderwaterwereld loop je er deze zomer fantastisch fris bij.

3. Utility

Zo praktisch als deze trend, gespot bij onder andere Louis Vuitton en Versace, komen ze niet vaak. De utility stijl is er één waarbij je nooit je sleutels hoeft kwijt te raken en steevast je pokkie op zak kunt dragen. Deze trend barst namelijk van de handige extra’s; grote zakken (veel zakken, extra zakken, zakjes op zakken), gigantische gespen en ritsen zonder reden. Denk: een vleugje nineties à la Tommy Hilfiger met cargo pants en crop tops, maar ook de sexy coolness van een SZA. Voelt comfy, staat bomb.

Verder op het zomermenu: een vleugje grunge, denim en asymmetrie. Maar bovenal een flinke dosis confidence. Weet ook dat je deze drie stijlen dus helemaal niet gloedjenieuw hoeft aan te schaffen. Laat staan dat ze stuk voor stuk vertegenwoordigd moeten zijn in je summer wardrobe. Vergaap je aan al het nieuws, koop af en toe een mooi key item (shop bewust en niet alleen voor nu maar ook voor ‘later’), maar maak jouw garderobe ook lekker circulair. Dus shop vooral ook in je eigen kledingkast en zoek een goed doel voor alle parels die je zelf niet meer draagt (die echte parels houden dus hè, zie punt 2).

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved