07-04-2021 - admin

BRAIN BALANCE KIDS JOURNAL GEEFT KIDS BEWUSTE BASIS

Ik heb hier al vaker verteld over Brain Balance, het platform van Charlotte Labee dat je alles leert over hoe je je hersenen zo veel mogelijk in balans kunt krijgen. Na het recente Brain Food boek zijn er nu ook twee Journals verschenen; één voor volwassenen en een Brain Balance Journal voor kids. Hierin komen belangrijke thema’s als breinkennis, stress, slaap, Brain Food, beweging en ontspanning aan bod. En terwijl mijn journal nog in zijn hoesje zit, heeft Yasmine die van haar al volop in gebruik. In het journal, dat voorzien is van vrolijke kleurtjes, gezellige illustraties en stickervellen, leert Yasmine spelenderwijs hoe belangrijk het is om goed voor je brein te zorgen. De journal helpt om hun hersenen beter te begrijpen en zo om te leren gaan met stress en angsten, maar ook bewust te zijn van hun mindset, focus en levensstijl. Zo kan Yasmine elke dag de dingen opschrijven waar ze blij van werd, hoe ze heeft gegeten en geslapen en waar ze dankbaar voor is (spoiler alert: Billie staat overal op nummer één).

Waarom een journal?
Dit ‘journalen’ is zowel voor volwassenen als voor kids een hele goede tool om processen te veranderen. Schrijven in een journal verhoogt je concentratie en verlaagt je stressniveau: door het op te schrijven maak je zaken concreet. Je denk- en leervermogen verbeteren daardoor en ook je humeur en creativiteit verbetert.  Iets wat je herhaaldelijk opschrijft en aandacht geeft, verandert je neurale netwerken. Je hersenen veranderen, en daardoor je leven.

Journalen voor jong én oud
Hoog tijd dat ik ook met mijn journal ga starten, want, zo stelt Brain Balance: “Het is voor iedereen mogelijk aangeleerde patronen te doorbreken, welke leeftijd je ook hebt.  Wat je ervoor nodig hebt, is de juiste kennis van de hersenen. En in het bijzonder van een principe dat ‘zelfgestuurde neuroplasticiteit’ heet. Dit principe betekent dat jij je brein zelf kunt stimuleren om zich te ontwikkelen en te veranderen. Om vaardigheden te leren die je nu nog niet beheerst. Om negatieve gewoonten om te zetten in positieve. En om zo grote stappen te zetten richting het leven van je dromen. Journalen is een hele effectieve manier om de kracht van neuroplasticiteit in je voordeel te benutten.”

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved