30-05-2013 - admin

KLERE(N)WEER!

Tessted column klereweer
De afgelopen weken klaagt 75% van de Nederlands dagelijks over het weer. Zelfs de anti-klagers zijn hun klaagzang begonnen. De grootste optimisten sjokken met gebogen hoofd en opgestoken kraag door het herfstachtige Nederland, waar de terrasjes vol zouden moeten zitten. Ook ik ben er niet langer tegen bestand. Wat een KLERE-weer! En wat een hel voor mijn klerenkast.

Loserlente
Ik had gehoopt deze column vanmiddag in het zonnetje op mijn balkonnetje te kunnen tikken, maar ik zit binnen achter de dubbele beglazing, met een kruik op mijn schoot, de verwarming én een dikke trui aan en nog zit ik te koukleumen. De koudste voorjaar sinds 1962, nieuw koudrecord, koudste 23 mei ooit; van die voorspellingen schiet je toch totaal in een lentedepressie. Haat aan die kloteregen, die snertwind, dat het van de week gewoon hagelde en dat alles er met de dag grauwer uit begint te zien. Een loserlente is het.

Verlept
Het allerergste vind ik het nog voor mijn voorjaarsgarderobe. Al sinds eind februari liggen de pastelkleurige bloesjes en vrolijke printtops onaangetast op een stapel, te smachten naar de lentelucht en een sprankje zonlicht. Om nog maar te zwijgen over mijn fleurige jurkjes, gebloemde shorts en open schoentjes, die spontaan hun kleur lijken te verliezen. Stuk voor stuk ongedragen en daar gaat niet snel iets aan veranderen.

Back to basic
Mokkend hijs ik mezelf elke ochtend in dezelfde skinny jeans, dikke sokken eronder en hoge Converse of leren laarzen erbij. En al probeer ik met print T-shirtjes en tops elke dag nog wat variatie aan te brengen; aan het einde van het liedje trek ik overal toch dat ene gebreide slobbervest over aan. Niet om aan te zien, maar het enige waar ik het een beetje behaaglijk in heb. Bovendien, nu een warm vest scoren kan ik wel vergeten.

Koude kleren
Hetzelfde geldt voor een fatsoenlijke jas om dit weer in te trotseren. Al sinds september loop ik in dezelfde winterjas rond (en ik had al na week 1 een pesthekel aan dat ding, omdat de drukknopen om de haverklap open springen op de fiets). En denk maar niet dat er nu één regen/hagel/kou-bestendige mantel te koop is. Spijkerjacks, luchtige linnen jasjes en veel te korte, crèmekleurige jackies, daar moet ik het mee doen. En dat gaat je echt niet in de koude kleren zitten.

Kutweer

Klere(n)-winkel
Hoewel ik met liefde zou investeren in een nieuw slobbervest, een winterjas en andere boots, koop ik in ieder geval geen enkel nieuw zomeritem meer (lekker anticyclisch crisisbeleid). Ik loop die  klere(n)-winkels voorlopig gewoon voorbij. Ik mag al blij zijn wanneer ook maar één van mijn zomerse outfits nog ooit de warmte van de lentezon zal voelen.

Krijg toch allemaal de klere(n)
Nee, als de modewereld verstandig is, schaffen ze die voorjaar/zomercollecties überhaupt af. Gewoon alleen collecties vol lagen, zware stoffen, goed gevoerde creaties en warme accessoires. Herfst/wintercollecties zijn toch veel inspirerender. Moeten ze alleen wel zorgen dat we die twee fashion week seizoenen per jaar behouden. Veelste leuk om je vergapen aan nieuwe mode; zeker als je weet dat je die ooit nog aan kunt ook!

Bron foto: Pinterest

Eerder gepubliceerd op LINDA. Mode.

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved