15-04-2021 - admin

TIP: OPENLUCHT EXPOSITIE DENIM FOR EARTH 22 APRIL T/M 9 MEI

Yess, eindelijk hebben we iets om de sleur van thuiswerken, wandelen, eten en Netflixen te doorbreken. Eindelijk een ‘uitje’ voor in de agenda. En wel op 22 april, op Earth Day, de dag dat wereldwijd wordt stilgestaan bij het welzijn van de aarde. Dan gaat de openluchtexpositie Denim For Earth van start. Opgezet door creative agency The Visionary Lab en G-Star RAW om te laten zien dat denim en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan en om aandacht te genereren voor circulaire ontwikkelingen in de denimwereld.

The Visionary Lab heeft modeontwerpers en kunstenaars – Karim Adduchi, Charlotte Bakkenes, Yuki Isshiki, Yulia Ivanova, Bagua Jody, Majid Karrouch, Ferry Schiffelers en Tess van Zalinge – uitgenodigd om denim couture te maken en zich daarbij onder andere te laten inspireren door circulaire innovaties van G-Star RAW. Tijdens het ontwerpproces gebruikten de designers traditionele technieken, die variëren van het upcyclen van denim door middel van een eeuwenoude Japanse weefmethode waarbij vodden aan elkaar werden geweven, tot het verven van denim met plantaardig afval van rode bieten. Ook hebben ze gewerkt met denim waste én met 100% recyclebare denim stoffen van G-Star, zonder schadelijke chemicaliën en met gebruik van wastechnieken waarbij geen druppel water wordt verspild.

De uiteindelijke denim-creaties variëren van een decoratief hat piece tot little bow dress en zijn gefotografeerd door Wendelien Daan, te zien op het Rembrandtplein in Amsterdam. Multidisciplinair kunstenaar Irma de Vries geeft de expositie een extra dimensie met een augmented reality experience via de Moco-Play app; bezoekers kunnen daarbij hun mobiele telefoon op de kunstwerken richten waardoor deze op hun beeldscherm tot leven komen.

De tentoonstelling is op het Rembrandtplein te bezichtigen van 22 april t/m 9 mei 2021.
Naast de fysieke tentoonstelling zijn de ontwerpen vanaf 22 april ook digitaal te bewonderen in de online gallery van het MOCO Museum.

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved