27-06-2020 - admin

MORNING ROUTINE OP DE SCHOP

Wat is het eerste wat jij ’s ochtends doet? Je Instagram checken, een kop koffie zetten of je tanden poetsen? Ik begin mijn dag sinds een aantal weken met het poetsen van mijn tanden. Het is het eerste wat ik doe wanneer ik uit bed kom en ik kan me (letterlijk) geen frissere start bedenken. Niet alleen hoef ik niet bang te zijn iemand af te schrikken met een morning breath, maar hiermee bescherm ik mijn tanden ook beter. Voorheen begon ik mijn dag namelijk met ontbijten, maar na een gesprek met een mondhygiënist kwam ik erachter dat dit tanderosie kan verergeren. Beter is het om te beginnen met een goede poetsbeurt om je tanden te helpen beschermen. Moet je na je ontbijt de deur uit en wil je toch een frisse adem/fris gevoel in je mond? Spoel je mond dan met lauwwarm water en neem bijvoorbeeld een kauwgompje.
In het kader van deze omgekeerde morning routine had ik onlangs ook een backwards dinner georganiseerd door Sensodyne Proglasur bij Sjas in Amsterdam. We begonnen met het toetje en eindigden met het hoofdgerecht. Tijdens het diner hebben we van mondhygieniste Marianne van Vucht, die al ruim 25 jaar in het vak zit, alles uitgelegd gekregen over de beste verzorging en bescherming van je gebit. Super leerzaam!

Wist je bijvoorbeeld dat..
..een tandpasta voor gevoelige tanden het best werkt als je deze dagelijks gebruikt?
..ook gezonde voeding waar veel zuren in zitten je tandglazuur kan aantasten?
..je tandpasta minder effectief werkt als je je tandenborstel voor het poetsen nog even onder de kraan houdt?
..te hard poetsen tanderosie kan veroorzaken?
..je tandstokertjes of ragertjes altijd met een schuine hoek tussen je tanden moet steken (omdat ze anders meteen ombuigen)?
..je een glas sap of frisdrank het best zo snel mogelijk kan opdrinken (omdat de blootstelling van zuren op je tanden dan van kortere duur is)?
..speeksel een natuurlijke reiniger voor je gebit is (nadat je bepaalde zuren hebt genuttigd, worden die door je speeksel weer geneutraliseerd)?
…Sensodyne Proglasur speciaal is geformuleerd om het glazuur te versterken en daarmee te helpen beschermen tegen gevolgen van zuuraanvallen die tanderosie veroorzaken?
..Sensodyne helpt gevoelige tanden te verlichten en langdurig te beschermen en Proglasur helpt beschermen tegen (gevolgen van) erosie?
.. zodra het tandglazuur erosie vertoont of beschadigd raakt, het niet opnieuw kan worden aangemaakt?
..wanneer je meer dan twee porties vers fruit per dag eet, je meer kans hebt op zuurerosie?
Kortom: zoals je wel merkt heb ik een super leerzame middag gehad bij Sjas. Te gek hoe je altijd kunt blijven bijleren en bepaalde gewoontes kunt blijven verbeteren. Ik ben zo veel meer te weten gekomen over het beschermen en verzorgen van mijn gebit en ga dingen voortaan ook echt anders aanpakken. Ik ga iets meer stil staan bij wat voor eten en drinken ik nuttig en hoe vaak ik dat doe. Maar vooral zal ik de momenten waarop ik mijn tanden poets aanpassen en nooit meer direct nadat ik iets heb gegeten of gedronken gaan poetsen. First things first: tanden poetsen is vanaf nu voor altijd dé start van mijn dag.

#ad

©2020 GSK group of companies or its licensor. Trademarks are owned by or licensed to the GSK group of companies

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved