26-06-2013 - admin

SICILIANEN IN STRAKKE SLIP

Dolce&Gabbana_ss2014

Terwijl Milaan Fashion Week losbarst, kijk ik op afstand (vanachter mijn laptopje) mee naar het mannenmodespektakel. Al is menswear niet mijn afdeling, ik mag er graag naar kijken. Bovendien zijn mijn eigen mannetje en zijn wear weer wél mijn pakkie-an.

Strakke slip
Vooral de show van Dolce & Gabbana is elk seizoen opnieuw een hoogtepunt. Behalve een zestigtal looks getoond door de knapste Sicilianen bevat de show sinds jaar en dag ook een pikante finale, die in feite niet veel om het lijf heeft. Het ere’rondje’ van de défilé waarbij alle knappe koppen nog één keer voorbij komen, gehuld in niet veel meer dan een passende boxer of, zoals het een echte Italiaan betaamt, strakke slip.

Short en sandalen
Ook voor de zomer van 2014 was het weer raak bij het uit Sicilië afkomstige modeduo. Hun zorgvuldig geselecteerde Sicilianen (sinds enkele seizoenen worden enkel nog jongens van het eiland gecast voor de Dolce & Gabbana show) trotseerden de catwalk in strak gesneden pakken en nauwsluitende overhemden vol Grieks mythologische referenties. Met om de zoveel looks een gespierde Apollo, gehuld in enkel een short en sandalen.

Lekkerst voor het laatst?
Tanktops en longsleeves lieten eveneens weinig tot de verbeelding over. Dus als alle Zeus verwijzingen een brug eh.. berg te hoog bleken, was de show alsnog een lust voor het oog. Dit keer ging het zelfs nog iets verder dan weinig verhullende bad-en ondermode… Als klap op de vuurpijl verscheen een volledig naakte man ten tonele. Oehlala..

In de boeien
De streaker werd (helaas?) vrij snel in de boeien geslagen en afgevoerd. Iets wat met de Siciliaanse ontwerpers (die momenteel de dreiging van een celstraf van een jaar en acht aan hun designerdenims hebben hangen) hopelijk niet zal gebeuren. Want aan een nieuwe modeseizoen beginnen zonder de onderbroekenlol van Domenico en Stefano is uiteraard geen optie.

(Eerder gepubliceerd op LINDA. Mode)

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved