07-07-2019 - admin

TES(S)TED: Thuis tanden bleken

   

Ik en mijn vriendinnen maken er vaak grappen om, hoe we steeds meer dingen aan onszelf verbeteren. Geen ingrijpende veranderingen, maar subtiele changes, “tweaken” noemen we het. Zo liet ik eind vorig jaar ombre brows (een semi permanente wenkbrauw) zetten bij Joya beauty in Almere en nam mijn vriendin een nachtbeugel voor dat ene scheve tandje. In dezelfde categorie de behandeling die ik onlangs tes(s)te: thuis mijn tanden bleken.

Twee keer eerder onderging ik een bleekbehandeling in een salon. Nét even een frissere, wittere glimlach is nooit weg. En zeker als je jezelf veel op (bewegend) beeld (vlogs) terugziet, vallen dingen als de kleur van je tanden extra op op. Dit keer ging ik echter voor het eerst thuis aan de slag. Een stuk chiller dan urenlang ongemakkelijk met een enorm apparaat in je mond in zo’n stoel bij de salon zitten. En goedkoper natuurlijk.

Van webshop Tanden Bleken Thuis kreeg ik drie verschillende bleekmethodes thuis gestuurd (zie foto). Een set zonder waterstofperoxide (de whitening kit van Tanden Bleken Thuis) en één met. De werking van producten met peroxide is vaak een stuk intenser, maar met deze set kun je veilig tanden witten met peroxide vanuit je éigen luie stoel thuis. Bovendien ontving ik een derde set op basis van charcoal. Dit tanden witten met houtskoolpoeder sluit helemaal aan bij de mega charchoal trend momenteel in beautyland (ik heb ook tandpasta’s en gezichtsverzorgingsproducten met het ingrediënt).

Zondagochtend alleen thuis besloot ik dat het wel een goed moment was om de kit tevoorschijn te halen. Ik had alle tijd om het stappenplan geduldig door te nemen en later ongestoord 15 minuten aan het bleken te slaan. De eerste stap is het molden van de plastic bitjes, die je op de foto ziet. Door ze enkele seconden in gekookt water te houden worden ze soepel en kan je ze eenvoudig ‘op maat’ van je eigen gebit maken. Zodra dat gelukt is, spuit je de gel erin. Ik koos om te beginnen voor de whitening mét peroxide. Bitjes in, lampje aan en 15 minuten stil zitten.

Dat ging sneller dan gedacht en ik hoewel ze zeggen dat je het na 3 dagen pas gaat zien, zag ik meteen resultaat. Wel zag ik dat vooral de uiteinden van mijn tanden een stuk witter waren, dus de volgende keer doe ik de bitjes iets voller (1,5 ml of minder per bitje per sessie wordt aangeraden), zodat de whitening gel hopelijk meer van mijn tanden meepakt. Maar wat easy was dit. Zo snel thuis gefixt. Geen afspraak, geen reistijd, geen awkard gesprekken of gekke blikken (als je daar in de salon in die stoel ligt). Naar de salon voor wittere tanden is verleden tijd. En hoe chill dat je dit gewoon één keer per week – of wanneer je vindt dat je tanden teveel verkleurd zijn – (maximaal 3 keer per week wordt geadviseerd) thuis kunt doen.

Hollywood smile, I’m on my way.

Weer iets kunnen tweaken. What’s next!?

 

 

 

 

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved