28-02-2017 - admin

7 x healthy hotspots Kopenhagen

Healthy hotspots Kopenhagen

Van plan een citytrip naar Kopenhagen te boeken? Dan mogen onderstaande healthy hotspots niet op je to do list ontbreken. Stuk voor stuk adresjes met smaak waar je een verantwoord vorkje prikt en gegarandeerd de meest jaloersmakende Insagram kiekjes schiet.

1. Byoh Matcha Bar
Alles op de Byoh menukaart is (letterlijk) groen. De theeën, de salades, de bowls en de bites; in elk gerecht is Matcha verwerkt. Volledig aansluitend op de hype, want volgens health kenners wordt de groene Japanse poederthee dit jaar ongekend populair. Bestel hier Byoh’s bestseller Vanilla Matcha Iced Latte, bereid met verse cashewmelk.
Helgolandsgade 13, byoh.dk

2. Botanisk Have
De botanische tuin van Kopenhagen vormt de ultieme escape from the city. Zeldzame plantensoorten, paddenstoelen en maar liefst zevenentwintig enorme, historische kassen benadrukken hoeveel waarde de Denen hechten aan groen in hun omgeving. Een lange wandeling, een frisse neus en een spontane picknick; je bent hier zo úren zoet.
Øster Farimagsgade 2B, botanik.snm.ku.dk

3. 42°RAW
Niets op de kaart wordt warmer dan 42 graden bereid. Toch kun je bij 42Raw terecht voor pizza, pasta en burgers. Voor je neus klaar gemaakt om even later vanaf de trapopstelling in het restaurant op te peuzelen. Deze moderne spot vormt het bewijs dat je geen veganist hoeft te zijn om raw food te eten. Nog niet overtuigd? Van de gerechten op de Instagramaccount @42raw loopt het water je vanzelf in de mond.
Pilestræde 32, 42raw.dk

4. Palaeo
Eten zoals de oermens dat deed, dat doe je bij het sfeervolle Palaeo. Wat dat inhoudt? Onbewerkt voedsel, zonder suikers en ultra vers. Veel vis en vlees, eieren, groenten, fruit en noten, of, zoals ze het bij Palaeo noemen, Primal Gastronomy. Een Pulled Pork Wrap of een Bearnaise Meatza? Steentijd proof en toch helemaal van nu.
Dronningens Tværgade 7 gårdhus 1, palaeo.dk

5. Hamsa Yoga Studio
“Een Mekka voor de elite en de rebellen”, zo omschrijft Soham Johansen, eigenaar van Hamsa Yoga, zijn studio. In de volledig wit ingerichte ruimte krijg je in no time verschillende yoga technieken onder de knie, maar ook evengoed een lesje filosofie. Met Johansen als trainer valt er tijdens het stretchen en relaxen bovendien ook nog wat te lachen.
Ravnsborggade 19, hamsayoga.dk

6. Skyr Original
De nieuwste rage op voedselgebied is skyr, een IJslandse kaas vergelijkbaar met dikke kwark, vol eiwitten en laag in vetten. Je begrijpt, een Skyr spot kon niet lang uitblijven. Sinds krap een jaar scoor je bij Skyr Original in de Deense hoofdstad dan ook Frozen Skyr (met toppings naar keuze) en sapjes, smoothies en energie bowls met dit gezonde goedje.
Falkoner Alle 80, Frederiksberg

7. Souls
Eat like you give a fork is het motto van Souls. Bij het minimalistisch (Scandinavisch) ingerichte café is het – volkomen terecht – altijd volle bak. Probeer de Avo Smash of de, jawel, Viking salade van het veganistische menu. De gerechten worden door de Australische chefs bereid met lokaal verbouwde producten en zijn één voor één een plaatje. Kijk maar op @soulscph!
Melchiors Pl. 3, soulscph.dk

Deze tips verschenen eerder al in Happy in Shape

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved