21-11-2023 - admin

La Trattoria Marrakech Hotspot

Al ben je nog zo vaak in Marrakech geweest, in deze stad blijf je hidden gems ontdekken. Zoals bijvoorbeeld restaurant La Trattoria gelegen in de nieuwe(re) wijk van de stad Gueliz. Op de meest onverwachte plek, in een ogenschijnlijk doodgewoon straatje, gaan hier opeens de deuren open naar een duizend-en-één-nacht experience. Een parel, waarvan je nooit had durven vermoeden dat ‘ie achter die deuren verscholen lag.

La Trattoria Marrakech Tessted

Gedekte tafeltjes rondom het zwembad bij restaurant La Trattoria in Marrakech

Afgelopen zaterdagavond meldden ik en mijn vriend ons bij de balie van de hotspot. In Nederland had ik online al ongeveer een week van tevoren een reservering gemaakt en dat bleek niet voor niets. Office Manager Fatima Zahra had ons de beste plekjes toebedeeld. De dame die ons ontving, leidde ons door een lobby met dik beklede, lage stoeltjes richting het restaurant, waar onze monden open vielen van de droomachtige setting. Een zwembad omringd met gedekte tafeltjes met daarboven honderden sprookjesachtige lampen. Romantischer wordt het niet. We krijgen het beste tafeltje toegewezen, aan de kop van het zwembad. Vier je hier je huwelijksdiner, dan is dít de plek zijn waar de love birds zitten.

De kaart is, zoals La Trattoria al doet vermoeden, volledig Italiaans met gerechten als Melanzane Alla Parmigiana, Salmone alla Griglia en Fettuccine con gamberi e zucchine. Er had van mij gerust ook een groente tajine of kip couscous tussen mogen staan, maar dit restaurant lijkt op te toeristen te mikken en daarvan horen we er veel om ons heen, uit alle windrichtingen. Nadat we onze hoofdgerechten en cocktails op hebben, besluiten we dat we nog helemaal niet weg willen. We strijken neer in de riante tuin aan de straatkant van het restaurant voor thee en een wijntje.

La Trattoria Marrakech

In de tuin van restaurant La Trattoria in Marrakesh

Ook hier zit je heerlijk en is het sfeervol verlicht. We plukken een boek uit de ‘lobby’ en nemen plaats in één van de knusse, rieten bankjes. Hakjes uit, kaarsje erbij, voor we het weten zijn we uren verder. Rond middernacht gaan we terug naar huis, naar onze wijk Bouakaz. Perfect date night completed! Binnenkort een keer naar Marrakesh? Zet La Trattoria maar op je hotspot lijstje, want deze plek wil je zeker een keer gezien hebben!

La Trattoria Marrakech
179 Rue Mohammed el Beqal,
Marrakech 40000

La Trattoria

Foto’s: TESSTED

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved