13-10-2017 - admin

BY BIKE

ROETZ BIKES AMSTERDAM (4)Amsterdam by bike.. van die kleine geluksmomentjes wanneer ik langs de grachten fiets.. Überhaupt ben ik nergens zonder fiets en kun je me elke dag wel door de stad zien sjezen. Nadat mijn fiets onlangs (van binnenuit mijn appartementencomplex) werd gestolen, ben ik meteen een zoekactie gestart (naar zowel de dief als een nieuwe fiets). Dit keer eens geen zwarte omafiets, maar meer een design bike. Eén die gezien mag worden (wilt showen op Insta) en je meteen terugvindt in een overvolle fietsenstalling.

Na wat speurwerk belandde ik in de fietsfabriek van Roetz Bikes in Amsterdam-Noord. Een werkplaats (met Amsterdam Made-keurmerk dat staat voor het stimuleren van vakmanschap en de lokale economie) waar niet alleen de knapste fietsen vandaan komen, maar ook nog eens een mooie boodschap achter zit. Roetz Bikes is namelijk een fair factory, een sociale onderneming, die het maatschappelijk doel vooropstelt. Zo worden alle Roetz Bikes vervaardigd van afgedankte, versleten fietsen en werken er in de fabriek mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die worden opgeleid tot ervaren fietsenmaker.

Knappe, one of a kind fietsen dus met Amsterdamse roots (eh.. roetz?) en een geweldige storytelling om helemáal trots mee door de grachtengordel te scheuren.
Goed verhaal? Wanneer je je oude barrel bij Roetz inlevert, krijg je 10% korting op de online aankoop van een blinkende bike. Hier lees je meer over de actie.

 

ROETZ BIKES AMSTERDAM (2) ROETZ BIKES AMSTERDAM (3) ROETZ BIKES AMSTERDAM (5)

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved