12-06-2023 - admin

‘DE JIMMY’ VERKOCHT AAN EIGENAREN ‘DE SOOS’

Vraag je me één club in Amsterdam te noemen, dan is Jimmy Woo steevast mijn antwoord. Geen nachtclub iconischer dan ‘de Jimmy’ met zijn dansvloer onder een plafond vol (12.000) peertjes, waar ik menig dansje heb gedaan. En niet alleen ik. Vanaf het moment dat de deuren opengingen in 2003 was Jimmy Woo in trek bij artiesten, nachtdieren, rappers, creatieven en modellen. Ook talloze internationale bekendheden zoals; George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Miley Cyrus, Keanu Reevs, Pharell, John Legend, Snoop Dogg, Grace Jones, Lady Gaga, Sean Paul, Robbie Williams, Rihanna, Britney Spears werden er gespot.

Maar na twintig jaar gaat er nu dan toch echt wat veranderen. ‘De Jimmy’ heeft namelijk nieuwe eigenaren. Casper Reinders heeft de iconische club verkocht aan horecaondernemers Joris Bakker (47) en Pieter de Kroon (47), beide oprichters en eigenaren van de nachtclub Chicago Social Club (‘de Soos’), en Jesse Jansman (28) en Samuel Hodenpijl (30) van evenementenbureau Colored With Black. Vier nieuwe eigenaren dus die gaan zorgen voor een nieuwe programmering, branding en visie.

En dat gaan we meteen merken. De programmering van de Jimmy wordt per direct aangepast. Werden clubavonden voorheen door externe partijen georganiseerd, nu wordt de programmering intern georganiseerd. Te beginnen met twee vaste nieuwe clubavonden op de vrijdag en zaterdag vanaf komende vrijdag en zaterdag, 16 en 17 juni.

Daarnaast wordt de bovenverdieping van ‘De Jimmy” aangepakt. Het is de bedoeling dat de bovenruimte, die ik vooral ken als een wat ongezellige VIP ruimte, een lounge gedeelte wordt met een speakeasy vibe, waar gasten kunnen zitten met een drankje.

Mijn plannen voor komend weekend? Ik geloof dat het weer eens tijd wordt voor een avondje Jimmy!

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved