08-05-2013 - admin

DE ZWARTE KRAAIEN CLUB

Nieuwe column voor LINDA. Mode

Wie wordt er begraven? Oh nee.. we begeven ons op een modefeestje. Kijk je naar de doorsnee moderedacteur dan zou je denken dat de mode toch wel iets meer gevierd mag worden. Van top tot teen gehuld in zwart – vooral Yohji Yamamoto of Comme des Garçons – begeeft de modeprofessional zich doorgaans van show naar presentatie, van interview naar winkelopening. Waar de internationale straatmode tegenwoordig overloopt van de vrolijk (clowneske) uitgedoste paradijsvogels, wordt de stijl van deze ‘zwarte kraaien’ enkel ingetogener.

Column - Black2

Women in black
Wie echter denkt dat deze dames geen passie voor mode hebben, niet van shoppen houden en nooit met outfitstress kampen, heeft het mis. Want hoe eenvoudig zo’n full on black look op het eerste gezicht ook mag ogen, over álles is nagedacht. Zwart is bescheiden en arrogant tegelijkertijd, zwart is gemakkelijk maar mysterieus. Toch lijken de ambassadeurs van zo’n zwarte creatie eerder op weg naar een crematie.  Of ben ik nu te veel een zwartkijker?

Black Beauty
De in zwart gehulde dame doet niet mee aan opzichtige trends op het gebied van kleur en print. Ze pronkt niet met grote labels, maar stelt zich – heel professioneel – neutraal op. Bovendien is elk mode-item, dat ze draagt, met de uiterste zorg geselecteerd. Op verfijnde wijze verwerkt ze de laatste mode in haar outfits, waarbij vooral materiaal en pasvorm voorop staan en de echte kenner moeiteloos de nieuwste designerjuweeeltjes zal weten te signaleren. Probeer zo’n dame overigens ook vooral niet frivool te benaderen, want een zwartje lopen wordt gegarandeerd je lot. Zij geeft zelf wel inhoud én vorm aan het begrip ‘black beauty’.

Aantrekkelijk modemotto
Nu zijn mijn beste vriendinnen lid van bovenstaande Zwarte Kraaien Club en lange tijd begreep ik niets van hun modemotto (ikzelf wilde vooral graag kleur bekennen). Maar hoe langer ik in de mode werk, hoe aantrekkelijker al dat zwart wordt. Niemand die je kan ver/beoordelen en álles past bij elkaar.

Lekker monotoon
Mijn laatste print- en kleurenitems heb ik daarom vorige week met Koninginnedag verkocht en al zijn retroprintjes in de mode, de komende fashion weeks zal het enkel nog zwart zijn dat bij mij de modeklok slaat. Mocht ik al dat zwartkijken nu écht niet uithouden dan heb ik deze zomer een perfect alternatief. Volledig in wit is namelijk ook helemaal oké en, hoewel minder praktisch, net zo chique. Kan ik alvast wennen aan dat monotone, voor de gitzwarte najaarscollecties in de winkels arriveren. En dan, once I go black…

Column - Alles wit small

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved