06-09-2021 - admin

Je cosmetica organiseren? Zo doe je dat!

Wie wel eens bij mij over de vloer komt, weet: de helft van mijn werkplek wordt ingenomen door beauty artikelen. Het is serieus geen gezicht: op rechts op mijn bureau mijn beeldscherm en toetsenbord, op links een shitload aan beautyproducten. Van gezichtsserums, dagcremes en body oils tot root spray, droogshampoo en haarolie. Reinigingsdoekjes, make-up pads en facial mist. Allerhande kwasten, pincetten, borstels en andere tools. Het is een wonder dat ik me nog op mijn werk kan focussen. En er is plek zat in de kasten op deze kamer hoor, vergis je niet. Toch is deze make-up mess al jaren de standaard. Klinkt dit herkenbaar? En wil je eindelijk ook eens orde op zaken stellen in de wirwar van beauty en verzorgingsproducten? Hieronder de beste tips voor het organiseren van je cosmetica.

Uitzoeken maar
Heb je door de jaren heen een flinke cosmeticaverzameling opgebouwd? Dan wordt het de hoogste tijd om hier eens doorheen te gaan. Om het overzicht te behouden raden wij je aan dit met enige regelmaat te doen. Je voorkomt op deze manier dat jouw verzameling binnen de kortste keren (opnieuw) de spuigaten uitloopt. Verzamel eerst alle cosmetica op één plek, bijvoorbeeld op de keukentafel. Beperk je niet alleen tot de producten in de badkamer, maar kijk ook in de slaapkamer. Vergeet ook niet in jouw (hand)tas te kijken of hier nog cosmetica in zit. Zodra je alles verzameld hebt, ga je er rust voor zitten en loop je alles een voor een langs.

Test de houdbaarheid
Tijdens het uitzoeken kom je ongetwijfeld cosmetica tegen die je al jaren niet meer gebruikt hebt. Vind je het zonde om dit direct weg te doen? Kijk dan eerst even of de cosmetica nog goed is. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Cosmeticaproducten kunnen namelijk bederven. Je kunt vaak in een oogopslag zien of cosmetica bedorven is. Het product is dan namelijk verkleurd. Daarnaast kan de textuur anders zijn dan je gewend bent. Gooi de betreffende producten in dat geval weg. Jouw verzameling slinkt hierdoor ongetwijfeld, waardoor je weer overzicht hebt.

Sorteer per soort en niet per merk
Er zijn vandaag de dag talloze merken die cosmeticaproducten produceren. La Mer, M-A-C, Rituals, Shiseido en Kiehl’s zijn hier slechts een aantal voorbeelden van. Mogelijk heb je van al deze merken wel cosmetica in huis. Wil je jouw cosmetica organiseren? Dan leg je alles van Kiehl’s misschien wel bij elkaar en ook alles van M-A-C. Dit is een optie, maar verstandig is dit meestal niet. Waarom niet? Omdat de meeste merken verschillende producten verkopen. Organiseer jouw cosmetica daarom liever per soort dan per merk. Hierdoor hoef je niet telkens op verschillende plekken te zoeken.

Creëer een handige plek
Veel mensen weten half niet hoeveel cosmetica ze in hun bezit hebben. Dit komt vaak doordat zij het op allerlei plekken laten slingeren. Overweeg daarom eens om jouw cosmeticaproducten een handige plek te geven. Zet make-upproducten bijvoorbeeld in de badkamer neer en zet een (dag)crème bijvoorbeeld op jouw nachtkastje. Als je voor alles vaste plekken hebt, is het makkelijker om het overzicht te behouden.

Ik lees dit artikel zelf nog even een paar keer door, goed? 😉

dit artikel kwam tot stand in samenwerking met De Bijenkorf

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved