26-02-2014 - admin

TES(S)TED: DE BAKKERSWINKEL IN AMSTERDAM

In de TESSTED FOOD rubriek was het lange tijd angstvallig stil, maar daar komt verandering in. Vanaf vandaag ga ik wekelijks op pad om fijne plekken in Amsterdam te ontdekken en te tes(s)ten en staat er elke week een nieuwe TESSTED voor je klaar. Ik neem je mee naar nieuwe tentjes en mijn favoriete spots. Zodat je te weten komt waar nou de beste latte macchiato wordt geserveerd, waar je moet zijn voor de lekkerste homemade appeltaart van Amsterdam en waar je een fijne crowd kunt verwachten. Bovendien tes(s)t ik als kersverse mama en trotse mopsenbezitter (!) alle hotspots ook meteen even op kind- en hondvriendelijkheid. Zo weet je zeker dat je je kleintje niet midden tussen de high tea hapjes hoeft te verschonen en je mopsje (bulldogje of teckel..) niet wordt gedognapt als ie urenlang buiten aan een paaltje vastgebonden staat, omdat ‘ie niet mee naar binnen mag.

De Bakkerswinkel Amsterdam

En we trappen af met De Bakkerswinkel op het Westergasterrein in Amsterdam. Eén van mijn favoriete plekken voor koffietjes of theetjes met.. wie dan ook eigenlijk. Vriendinnen, vriendlief, zakelijke contacten, mijn ouders; het publiek is er zo gemêleerd dat iedereen (Jan Kooijman en Maurice de Hond zaten er van de week ook; ik bedoel maar..) zich er thuis voelt.

De Bakkerswinkel Amsterdam 3

Schuif in de gezellige banken voor een ontbijtje, lunch of high tea, laat je bedienen door het vlotte personeel en probeer vooral de taartjes eens (de caramel walnoten taart – links op de foto – is mijn favoriet). Het is er wel (bijna) altijd volle bak, dus houd er rekening mee dat je soms even op een tafeltje moet wachten (dit gaat gelukkig vrij snel).

De Bakkerswinkel Amsterdam 4

Baby proof?
Je moet een trappetje op om binnen de komen, dus met kinderwagen heb je wel even hulp nodig. Gelukkig is het Bakkerswinkel personeel niet te beroerd hierbij een helpende hand te bieden. De kinderwagen kan vervolgens meestal wel naast je tafeltje staan. Verschonen doe je beneden; voor de toiletruimte staat een tafeltje (en wat stoeltjes) met een verschoonkussen erop waar je ongestoord poepluiers kunt verwisselen.

Dog proof?
Na een wandeling door het Westerpark (waar het Westergasterrein middenin ligt) mag je hondje gewoon mee naar binnen. Pas wel op voor de Bakkerswinkelkat (zie foto) en geen carameltaartjes voeden onder de tafel!

De Bakkerswinkel, Regulateurshuis 1, Amsterdam

Klik op de foto’s voor een vergroting.

Foto’s: Tessted

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved