08-04-2024 - admin

Nela, Amsterdam

Nela Amsterdam Tessted

Restaurant Nela Amsterdam

Restaurant Nela Amsterdam

Date night in Amsterdam, mijn vriend en ik hebben alle hotspotlijstjes zo ongeveer uitgespeeld. But the good news is: er komen ook wekelijks weer nieuwe restaurants, barretjes en horecaconcepten bij. Dus blijven we ontdekken en scheuren we de stad door om bottomless brunchess, kakelverse cocktailkaarten en voorjaarsmenu’s van nieuwe spots, chefs en shakers te ontdekken. Zo ook afgelopen dinsdagavond, toen we voor zijn verjaardag neerstreken bij Restaurant Nela.

Natuurlijke touch
Nela ligt in het meest uitgesproken pand van de Zuidas (als je het mij vraagt), in Valley Amsterdam. Misschien heb je het wel eens voorbij zien komen bij The Real Housewives of Amsterdam. Vanaf de snelweg is het al indrukwekkend, maar als je eronder staat, is het helemaal imponerend. Bovendien is deze spot van binnen al even stijlvol als van buiten. Nela betekent ‘puur’ en dat is mooi doorvertaald. Deze plek voelt, afgezien van de upbeat muziek, als een oase van rust met een palet van natuurlijke kleuren en materialen als wol, hout, metaal en steen. Bij binnenkomst valt de keuken op met houtgrill en oven (en vooral ook de heerlijke geur die hier vanaf komt). Andere esthetische highlights: de wijnklimaatkast, de bar en het riante terras. Wij ploffen naast elkaar op de bankjes in het midden van de zaak, like we do. Hoe knusser hoe beter!

Live fire cooking
De menukaart is een afspiegeling van eerlijke, seizoensgebonden ingrediënten die tot leven komen via het vuur en moderne kooktechnieken. Chefs Hari Shetty en Ori Geller: “We hebben specifiek gekozen voor live fire cooking omdat bij dit vakmanschap de integriteit van de ingrediënten wordt gewaarborgd.” De hoge temperaturen schroeien ingrediënten snel dicht waardoor er weinig vocht verloren gaat, met als resultaat: het behoud van structuur, smaak en presentatie. En dan begint het lastigste: kiezen tussen alle verrassende gerechten op de shared dining kaart. Van het beste alternatief op brood met olie: krokante Chili and Flame met Guajillo boter tot Crispy Zucchini en Red Shrimps. Alles met een unieke eigen touch van Chipotle Honey Glaze en Amber Charcoals tot Salsa Verde en Lemon Truffle. Een feestje om samen te proeven en ervaren. Een nieuwe uitvalsbasis voor onze date nights voor wanneer we ons aan de Zuidkant van de stad begeven en de beste start van de verjaardag van mijn lief.

Nela Amsterdam Tessted

Nela, Beethovenstraat 515, Amsterdam
Tel: +31 20 723 19 67

Nela is zeven dagen per week geopend van 12:00u tot 01:00u en in het weekend tot 2:00u

nelarestaurant.com

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved