18-08-2023 - admin

The Next Project

Oven kapot, een lekkende koelkast, drie lampen op half 11 en krom getrokken vloeren; zo’n Amsterdams stulpje vergt nogal wat onderhoud. Op Yasmine’s vraag: ‘Welke kamer in dit huis is er echt af?’, kon ik dan ook geen zinnig antwoord geven. Er blijven nieuwe taakjes ontstaan voor klusjesman Xavier. En als alles wat stuk was, gemaakt is, krijg ik opeens een bevlieging dat alles wat diepgroen en oudroze was opeens offwhite, mokka of zandkleurig moet zijn. ‘Dus groen is niet meer je lievelingskleur?’ Tja…

Twee jaar geleden was de keuken aan de beurt. Van bordeauxrode tegels en donkergrijze deurtjes gingen we naar kiezel met goud en inductie. Een hele verbetering. Next on the list: de badkamer. De nineties zijn weer in fashion, maar mijn jaren negentig badkamer is wel aan een touch up toe. Want met én een bad én een douche heeft ‘ie alle potentie. Toch heb ik er in tien jaar tijd nog geen selfie gemaakt. De spiegel hangt te hoog, het douchescherm is niet kalkvrij meer te krijgen en de tegeltjes ademen pretparkhotelvibes (vergane glorie). Oftewel: vanuit elke angle is het waardeloos.

Online heb ik al van alles bij elkaar gedroomd. Een goudkleurige regendouche, natuursteentegels en een grote spiegel met LED verlichting. Een mini spa aan huis, ideaal voor wanneer één van ons zich even terug wil trekken. Nee, we douchen niet te lang en we gaan heus niet zo vaak in bad. Maar áls we dan even willen opladen, krijg je in die geüpdatete badkamer wel meteen die luxury experience. Mijn moodboard staat in ieder geval klaar. Nu alleen nog even wat nieuwe klussen binnenhalen, (spaar)potjes aanvullen en Xavier inplannen.

Benieuwd naar de laatste badkamertrends? Ik zet er vier voor je op een rij.

  • Slimme baden, die je aan het einde van de dag gevuld begroeten op exact de juiste temperatuur en zichzelf na je baddermomentje volledig reinig zijn de nieuwste innovatie. Onderwaterverlichting en zoiets als een optie voor aromatherapie zijn fancy extra’s.
  • Naast regendouches zijn ook stoomdouches in opkomst. Een extra spa experience om je spieren te ontspannen en je huid te laten ademen. Niet slecht!
  • Natuurlijke materialen worden afgewisseld met hypermoderne technologie. Dus marmersteen in combinatie met LED verlichting, die je kunt aanpassen aan je mood of het moment van de dag.
  • Waterbesparende toiletten en kranen voor een duurzamere badkamer van de toekomst. Zo heb je systemen, die het water van je wastafel of douche opvangen en filteren om te gebruiken voor bijvoorbeeld het toilet. Beter voor het milieu én jouw waterafrekening.

Hoe ziet jouw droombadkamer eruit?

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved