27-06-2015 - admin

OP DIE FIETS

BARCELONA-TESSTED-8

Mijn rijbewijs ligt al jarenlang ongebruikt in de la en mijn OV-pas heb ik al in geen tijden opgeladen. Ik doe namelijk álles op de fiets. Comes with the city; in Amsterdam hoor je te fietsen. De ultieme manier om de stad te leren kennen (al raak ik zelfs met Google maps in de hand nog wel eens verdwaald in eigen stad). Ik voel me het best wanneer ik – oordoppen ingeplugd en zonnebril op de neus – over de grachten race. Geen hipster racefiets of fancy lowrider voor mij; mijnomafiets (zonder bonte bakfiets maar mét mopshond in een mandje aan het stuur) en ik zijn al járen onafscheidelijk. Weer of geen weer. Tuurlijk, gevolg is dat ik wel eens verwapperd of beregend op een modefeestje arriveer (spontane beach waves, mascara op de kin). Ook valpartijen (vanwege te hoge hakken, te strakke snits of te wijde pijpen) en verkeersopstoppingen blijven niet uit. Toch mogen dit soort fietsfiasco’s de pret niet drukken. Deze fiets fanatic houdt de moed erin. I want to ride my bicycle.

IMG_9175

Bruinlerenzadel en dito handvatten; de transportfietsen van Fietsenopfietsen.nl staan op mijn wishlist.

www.fietsenopfietsen.nl

-spon-

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved