08-05-2021 - admin

Koffie in karaf draagt bij aan verduurzaming

Duurzame koffie is op zich niks nieuws, maar een duurzame koffiemachíne, dat is een investering die ik graag wil doen. Mijn energieverbruik, garderobe en voeding probeer ik al een tijdje te verduurzamen. Kleine aanpassingen, die als we ze met z’n allen zouden maken, een mega impact kunnen hebben. En naast duurzame koffiebonen en – cups kan ik nu ook een duurzaam koffie-apparaat aan mijn lijstje toevoegen. Maak kennis met de Vertuo Next van Nespresso en herontdek het zetten van een pot (in dit geval ‘karaf’) koffie.

Eco alles
En wat is er nu precies zo duurzaam aan deze machine hoor ik je denken. Nou, de Vertuo Next machine is voor 54% gemaakt van gerecycled plastic. De verpakking bestaat uit maar liefst 99,5% gerecycled materiaal en deze is – net zoals het aluminium in de Nespresso-capsules – 100% te recyclen. De machine wordt milieuvriendelijk verpakt in voorgevormd papier en ook de technologie aangepast. Om energieverspilling te voorkomen, heeft de Vertuo Next een geprogrammeerde eco-modus, die de machine automatisch uitschakelt nadat deze 2 minuten niet is gebruikt. Voor je gebruikte capsules is er overigens een recyclezak waar 200 capsules in kunnen. De zak kan ingeleverd worden bij een Nespresso Boutique, of bij iedere plek waar Nespresso bestellingen kunnen worden afgehaald.

Karaf Koffie
Belangrijk is bovendien dat de Vertuo Next naast ‘single serves’ koffie staat voor koffie om te delen in de Carafe pour-over met een inhoud van 535ml (dat zijn ongeveer 6 kopjes). Het water loopt bij deze dubbelwandige karaf langzamer door (de grotere) capsule heen, waardoor er een lange extractie tijd ontstaat en aroma’s nog sterker benadrukt worden. Met hetzelfde gemak bereid je nu zowel de perfecte espresso als een perfecte karaf koffie met de Vertuo Next-machine.

Tech savvy
Naast het verduurzamen van de machine heeft Nespresso ook aandacht geschonken aan nieuwe innovatieve functies. De Vertuo Next-machine verbindt met wifi en bluetooth en voert zo eigen software-updates uit, voor een ononderbroken gebruikerservaring.

Tried & Tes(s)ted
Ik Tes(s)te de Vertuo Next thuis (de rode tegeltjes zijn die van mijn keuken) en ben mega enthousiast. Wanneer de familie komt, zet ik ‘ouderwets’ meerdere kopjes koffie in één keer in de carafe pour-over. Scheelt mij tevens weer een hoop handelingen (ik word altijd een beetje zenuwachtig als ik heel veel visite tegelijk van drinken moet voorzien en het is me vaker gebeurd dat ik de bestelde koffietjes van mijn bezoek gewoon straal vergeet). De Vertuo is mega gebruiksvriendelijk (zo kun je de kophouder heel eenvoudig van hoogte veranderen afhankelijk van wat voor kop/karaf koffie je gaat zetten, zie alle kopgroottes ) en dit grijze model (er zijn drie tinten verkrijgbaar) blend perfect in met de rest van mijn keuken.

Een beter begin van mijn Moederdagweekend kan ik niet bedenken.
Wie komt er koffie drinken?

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved