15-08-2013 - admin

TES(S)TED: SLA AMSTERDAM

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Behalve broodjes, pasta en wokgerechten kun je in Amsterdam sinds een week ook zelf je salade samenstellen. De pas geopende salad & juice bar SLA biedt naast speltbrood, enkele soepen en een aantal salades van de kaart namelijk de mogelijkheid je favoriete salade from scratch op te bouwen. Dat leek me wel wat, zeker met het warme weer van deze week, dus stond er donderdagavond een gepersonaliseerde couscous salade op het menu van mij en mijn vriend.

Dat SLA pas een week open is, zou je niet zeggen; bij aankomst stond er tot buiten op de stoep al een rij saladeliefhebbers. Eenmaal aan de beurt stelde ik de ultieme zomersalade samen met alleen mijn favoriete (biologische) ingrediënten (fijn hoor, die uien en olijven er gewoon uit kunnen laten!).

Ik koos een type blad – veldsla – , een graan/zaal/peul – couscous -, 3 groenten – courgette, wortel en tomaat -, een topping – peterselie -, een dressing – balsamico & olijfolie – , iets extra’s – vegetarische kip (die had ik niet eerder op!) – en een tweede topping – Parmezaanse kaas en pitjes -. Heel wat meer dus, dan een berg groene blaadjes! Echte foodies zullen het wellicht een rare mix vinden, maar voor mij was ‘ie precies goed. Huisgemaakte icetea erbij en… aan tafel (buiten op het stoepje aan de Ceintuurbaan)!

SLA is gevestigd aan de Ceintuurbaan 149 in Amsterdam.

Foto’s: Tessted

 

 

 

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved