14-08-2013 - admin

ZARA AMSTERDAM, IK MIS JE!

Zara Amsterdam 3

Partir, c’est mourir un peu, wat is dat in het Spaans? Dan kalk ik dat op de gesloten deuren van de Zara in Amsterdam. Eigenlijk kocht ik er niet eens heel vaak wat, maar tussen de bedrijven door schoot ik er regelmatig even naar binnen. Vluchtig alle rekken scannen op nieuwe collecties, verse catwalkkopieën, geinige hebbedingetjes en ‘onmisbare’ musthaves. De Amsterdamse Zara, ik ging er niet wekelijks met volle tassen naar buiten, maar nu mis ik haar zó!

Afkicken geblazen
Met de start van de uitverkoop was ze plots gesloten wegens ‘verbouwing’. Tijdens de sale (!!) en dat terwijl ik de aankoop van allerlei prachtige, zomerse stukken juist had uitgesteld tot die beruchte, eerste afkortingsronde. Maar goed, een paar daagjes zonder Zara moet lukken, dacht ik. En zeker tijdens de sale-periode, waarin ruzie met personeel én andere klanten er tot de orde van de dag behoren, bestaan er fijnere plekken om je zaterdagmiddag door te brengen. Maar inmiddels zijn de deuren van die kloteketen dus al ruim twee maanden potdicht en heb ik persoonlijk de neiging die tent eens flink te verbouwen.

Cold Turkey
De verbouwing is kennelijk nog in volle gang (al lijkt er achter die gesloten deuren vrij weinig te gebeuren), hoe lang het nog gaat duren weet echter geen hond. Gevolg: blinde paniek van deze cold fashion turkey! Van gekkigheid weten ik en mijn Amsterdamse modevriendinnen niet meer hoe we onze vrije middagen én ons geld moeten besteden. We staren ons blind op het nieuwe Zara fall/winter lookbook, bezoeken dagelijks de online store om te zien wat voor moois we niét in de winkel kunnen kopen en uit ellende lopen we de deur bij Zara Home aan de van Baerlestraat plat om daar massaal pyajamapakken en paisley sloffen in te slaan om toch nog iéts van de Spaanse keten te scoren.

Zaraddicts
Op social media vormt zich ondertussen één grote klaagzang aan Instagrams en Tweets over het gesloten filiaal, want “Wanneer gaat die teringtoko weer eens open?!” Stuk voor stuk onbeantwoorde berichten, want denk maar niet dat die Spanjaarden met een openingsdatum op de proppen komen. Zoiets kun je toch gewoon niet maken!? Roep op z’n minst een pop-up store in het leven of laat een deel van het pand geopend voor ons Zaraddicts.

Open (n)u
De enige hoop die ik heb, is dat de vernieuwde Zara mooier, beter en groter wordt (met vriendelijker personeel). Voor mijn verjaardag volgende week is een Zara gift voucher in ieder geval mijn enige cadeautip aan vrienden en familie. Kan ik straks volledig losgaan op die extra vierkante meters, want deze modejunkie staat al maanden droog. Zara, open (n)U!

(Column geschreven in opdracht van LINDA. Mode.)

 

 

 

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved