30-10-2017 - admin

Q&A DOCTORS AT SOAP

BACKSTAGE FALL/WINTER 2017

Mijn wenkbrauwen laat ik nooit meer ergens anders doen en ook de andere behandelingen en producten van Soap Treatment behoren vaker tot mijn maandelijkse pampersessie. Maar naast manicures, facials en massages heeft Soap natuurlijk nog een ander onderdeel: Doctors at Soap, waar ze door middel van cosmetische behandelingen (botox, hyaloronzuur, fillers en peelings) nog beter helpen je huid in een goede conditie te houden en de tekenen van veroudering tegen te gaan. Iets waar ik steeds nieuwsgieriger naar word. Om meer over Doctors at Soap te weten te komen, sprak ik daarom met Maartje de Bie, sinds vier jaar werkzaam als Chef de Clinique en cosmetisch arts bij de kliniek, over de trends en ontwikkelingen in haar vakgebied.

Wat zijn de populairste behandelingen bij Doctors at Soap?
“De frons (botoxbehandeling die je een frissere blik kan geven) is het populairst en is ook wel de meest laagdrempelige behandeling.”

Zie je bepaalde trends qua behandelingen?
“Lip fillers zijn een hele tijd booming geweest. Er kwamen op een gegeven moment ontzettend veel jonge meiden in de kliniek voor lip fillers. Daarvan heb ik er ook een hoop naar huis gestuurd. Je helpt meisjes van 18 namelijk echt niet door hun lippen op te spuiten. En natuurlijk mag iemand van 18 zelf bepalen wat hij/zij laat doen, maar wij adviseren zoiets liever vanaf een leeftijd van 25 jaar. De lip filler hype is overigens wel weer wat gezakt. Ik zie minder jonge meiden op het spreekuur.”

Wat is wat jou betreft een juiste leeftijd om met fillers of botox te beginnen?
“Dat ligt er maar net aan. Als ik iemand van 23 écht kan helpen met een behandeling is dat prima, maar de gemiddelde leeftijd van onze klanten ligt tussen de 30 en 40 jaar.”

Opening DOCTORS AT SOAP

Jullie werken vanuit het no trace face-principe. Wat als iemand toch die extra fillers wil?
“Klopt we willen dat onze klanten de beste versie van zichzelf kunnen zijn, maar willen niet dat iemand er ineens heel ánders uit gaat zien. Als iemand zijn/haar lippen toch voller en in mijn ogen te vol wil, behandel ik diegene niet. Iemand met giga lippen is geen visitekaartje voor mij. Je vraagt je wel af waar ze dan naartoe gaan. Dat is soms best lastig. Maar als ik zo iemand zou helpen, zou ik dat alleen voor het geld doen en daar sta ik niet achter.”

Wat voor behandelingen zijn momenteel populair?
“Nu het herfst is, zie je dat het aantal peelings en de behandeling van pigmentvlekken toeneemt. Ik merk ook dat de angst voor fillers afneemt. Ergens een klein druppeltje neerleggen, bij de wallen, de zijkant van de wangen etc., kan nét dat verschil maken. We werken ook bewust met druppels en niet met zones. We zullen bovendien nooit meer inspuiten dan nodig is, ook niet als iemand er toch al voor heeft betaald. We zullen altijd terughoudend zijn. Liever een paar keer kleinere hoeveelheden dan één keer iets te veel. En bepaalde spieren altijd maar plat spuiten met botox is bijvoorbeeld ook niet goed. Het is belangrijk een spier na botox wel weer terug te laten komen, anders verandert de volledige anatomie van je gezicht. We laten een botoxbehandeling dus eerst bijna volledig uitwerken, voordat we weer wat inspuiten. Een lichte beweging van de spier is juist goed. ”

Zijn er bepaalde noviteiten qua behandelingen?
“We werken met PLEXR®, een techniek die steeds meer klinieken gebruiken, aan het nét iets strakker/gladder maken van oogleden, liplijntjes en wanglijntjes. De PLEXR® behandeling met plasma werkt eigenlijk als een heel klein bliksemflitsje. Tijdens de behandeling worden de gassen in de lucht geïoniseerd, waardoor een klein elektrisch stroompje ontstaat. Het levert de energie alleen naar de oppervlakkige huidcellen, zonder dat de onderliggende cellen worden aangedaan. Door de precisie van het flitsje, kan de arts super nauwkeurig werken.”

Waar ben jij zelf groot voorstander van?
“Van een gebalanceerde combinatie van én botox én peeling én fillers. Natuurlijk heeft niet iedereen alles nodig (je ziet dat jonge mensen vaker botox gebruiken en oudere mensen wat meer fillers), maar vaak zorgen de verschillende behandelingen samen voor het beste resultaat. Daarnaast vind ik het belangrijk dat mensen het klein houden. Zoom uit en staar je niet blind op dat ene plekje of die ene rimpel.”

Doctors at Soap
Van Baerlestraat 122, Amsterdam

Foto’s: Peter Stigter en Doctors at Soap

 

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved