18-04-2016 - admin

MODENIEUWKOMER: CVRD

Als modejournaliste kom ik dagelijks in aanraking met start-up modelabels en jong ontwerptalent. Sommigen houden het na enkele seizoenen alweer voor gezien, anderen zijn er om te blijven. Laatstgenoemde veelbelovende nieuwkomers geef ik op TESSTED graag een podium. Want er is wat mij betreft niets inspirerender dan iemand die, gedreven door passie, zijn modedroom achterna gaat. Hind Abakhti deed precies dat met haar label CVRD.

CVRD fashion (2)

Na haar studie Commerciële Economie werkte Hind jarenlang als Commercial Finance Manager. Toch kreeg haar passie voor mode afgelopen jaar de overhand. Het roer ging om en in oktober 2015 richtte Hind haar eigen label CVRD op. Een modemerk met onmisbare classics en signature pieces, dat draait om stijl die langer meegaat dan één seizoen. Een mooie basis, die goed past binnen het huidige modelandschap, waarin we gelukkig steeds bewuster kopen. En reken maar dat je na één seizoen ook nog lang niet van de CVRD stukken af wílt. De key items als de Stella jurk, de Hazel pantalon en het Brooklyn colbert zijn echte blijvers. Ik sprak Hind over CVRD, haar inspiratie en haar ambitie.

CVRD fashion (4)Q&A

Waarin onderscheidt CVRD zich van andere labels?
Een collectie van onmisbare classics en signature pieces, opnieuw geïnterpreteerd en geperfectioneerd. De collectie biedt ruimte voor de eigenheid en stijl van iedere vrouw.

Wie hoop je dat CVRD zal dragen?
CVRD is voor de sterke onafhankelijke vrouw die weet wat ze wil en zich niet laat leiden door de algemene opinie. Zij heeft veel ambitie en onderscheidt zich van anderen met haar eigen stijl.
CVRD fashion (6)

Hoe zie je jezelf over 5 jaar?
Mijn ambitie is om CVRD internationaal te introduceren en verkrijgbaar te zijn over de gehele wereld, zowel online als offline.

Wat is jouw persoonlijke favoriet uit je collectie?
Ik heb niet één favoriet, maar ik ben zelf erg fan van blazers. Ik heb een aantal statement blazers in de collectie, zoals de klassieke Brooklyn blazer met opvallende knopen en de Marion blazer met een blinde rits op de mouwen wat een extra touch geeft.

Waardoor raak je geïnspireerd?
Mijn favoriete quote van Coco Chanel ‘beauty begins the moment you decide to be yourself’ is mijn inspiratiebron. Ware schoonheid draait om het onthullen van wie je bent, van je karakter, van je vrouwelijke kracht en je natuurlijke elegantie.

Welke beroemdheid zou jij graag een keer in je kleding zien?
Je kunt denken aan mooie, krachtige vrouwen als Kate Middleton, Amal Clooney, Marion Cotillard, Natalie Portman, and the list goes on…

Nieuwsgierig of hebberig geworden van de knappe collectiebeelden? Meer CVRD vind je op cvrd-fashion.com

Op de foto’s:
Zwarte pantalon + blouse: Ivy Pant Black € 99.00 + Grace Blouse White € 79.00
Kokerrok + blouse: Kate Pencil Skirt Black € 129.00 + Isabella Blouse White, € 99.00
Rode blazer: Brooklyn Colbert Red € 169.00

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved