15-11-2021 - admin

Tiny house? Zo creëer je een comfortabele slaapplek voor meerdere gezinsleden

Dat een goede nachtrust essentieel is voor een goede gezondheid en voor je algehele functioneren is één ding dat ik de afgelopen jaren heb geleerd. Op tijd naar bed is niet alleen belangrijk voor kinderen, maar voor iedereen. Niet het aantal uur dat je in je bed doorbrengt, maar de kwaliteit van je nachtrust is bovendien bepalend voor hoe je je de volgende dag voelt. Een comfortabele slaapplek is  uiteraard een belangrijke basis (naast nog 1001 andere factoren) voor een goede nachtrust.

Wil je optimaal slaapcomfort realiseren voor een groot gezin, maar heb je geen gigantisch huis? Wellicht biedt een stapelbed uitkomst. Met dit type bed creëer je eenvoudig meerdere slaapplekken. En doordat je de hoogte in gaat, verlies je niet veel ruimte in de kamer. Stapelbedden zijn daarmee een uitkomst voor kleinere slaapkamers. Heb je aan twee of drie slaapplekken in een slaapkamer niet voldoende? Dan kun je zelfs kiezen voor een 4 persoons stapelbed. Dit type stapelbed bevat naast een tweepersoonsbed ook veel opbergruimte. Je kunt dit type bed dus met recht heel praktisch noemen. Ideaal bovendien wanneer je familie of meerdere gasten op bezoek krijgt.

Naast een nieuw bed is het handig te investeren in een bijpassend matras van hoogwaardige kwaliteit  Hiermee leg je de basis voor optimaal slaapcomfort. Maar je zou eventueel jouw slaapcomfort nog verder kunnen optimaliseren. Bijvoorbeeld met een topper 120×200, een dunner matras dat je bovenop je normale matras legt. Dit matras biedt nog meer ondersteuning en comfort. Je kunt daarmee ook wel stellen dat een topper jouw comfortabele bed compleet maakt. De toppers zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Zo kun jij volledig naar wens jouw slaapplek optimaliseren.

De aanschaf van een nieuw matras wordt nog te vaak uitgesteld. Men is bang voor hoge kosten en schuift de investering daarom op de lange baan. Maar de veronderstelling is niet geheel terecht. Je kunt namelijk ook een matras van goede kwaliteit kopen tegen een scherpe prijs. En een goed matras is eigenlijk altijd een investering waard. Het matras waarop je ligt, bepaalt namelijk in belangrijke mate de kwaliteit van je nachtrust. En een goede nachtrust is weer essentieel voor een optimale gezondheid. Onderschat het belang van een goed matras dus niet. Investeer in een kwalitatief matras want jouw nachtrust is het echt waard.

 

Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

All rights reserved